Reiki

Een reiki-behandeling geeft een ontspannen, aangename en helende energie.
Tijdens de behandeling wordt rustige en ontspannen muziek afgespeeld en eventueel een wierookstokje gebrand.

Ik ben Reiki-master. Door alle reiki-inwijdingen ben ik als persoon en op spiritueel niveau gegroeid. Mijn allereerste reiki-inwijding ontving ik in 2002.
Gedeeltelijk magnetiseer ik ook tijdens de reiki-behandeling. Dit gaat automatisch.

 

De grondlegger van Reiki is Mikao Usui.

Mikao Usui is geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Taniai-mura nu Miyama-cho. Zijn familie was welgesteld en leefde sinds elf generaties in dit dorp.
Hij had in het jaar 1900 een bijna dood ervaring waarbij hij in visioenen instructies kreeg van Boeddha. Deze ervaring bracht Mikao Usui ertoe zich te verdiepen op de betekenis van het leven. Het zou zijn leven voor drastisch veranderen. Mikao Usui verdiepte zich volledig in de esoterische wetenschap van healing zoals die onderwezen werd door Boeddha en spiritualiteit in de breedste zin van het woord.

 

Bij magnetiseren wordt er ook Universele energie gebruikt, maar deels ook de eigen energie. Reiki lijkt veel minder inspannend voor de gever dan magnetiseren. Met magnetiseren “strijkt” men meestal met de handen boven het te behandelen lichaamsdeel van de klant. Grondlegger is de Duitse arts F.A. Mesmer.

 

 

Reiki Reiki bij dieren