Over mij

Ik heb een passie voor de natuur, de maan, de seizoenen, dieren, homeopathie, Bachbloesems, natuurgeneesmiddelen, reiki, yoga en creatief bezig zijn.
Ik geloof dat iedereen een uniek ritme heeft in het leven van waaruit zij het beste functioneren. Ik geloof in een wereld waarin iedereen zijn eigen natuurlijk ritme van het leven kan volgen, het geluk kan vinden en zelf de regie in handen kan nemen.

 

Ik ben geboren en opgegroeid in Amersfoort, provincie Utrecht. Mijn moeder heeft mijn broer en mij grotendeels alleen opgevoed. Dit komt omdat mijn vader is overleden aan een hersentumor toen hij 38 jaar was.

 

Tijdens mijn 5e levensjaar werd hij ziek en ik was 7 jaar toen mijn vader overleed. Dat was precies op moederdag. Tot aan mijn 16e jaar bleef het turbulent in mijn leven. Mijn peettante overleed, mijn allerbeste vriendin en beide opa’s. Ook had ik in die jaren ervaringen met seksueel overschrijvend gedrag. Onbewust voelde ik me niet op mijn plaats op aarde. Ook kreeg ik het gevoel dat iedereen die ik liefhad, te vroeg overleed.

 

Hele grote lessen in loslaten waren dat voor mij als jong kind. En genoeg nare ervaringen om een trauma op te lopen. Volwassenen toen hadden nog niet het vermoeden dat kinderen veel moeite kunnen hebben met het overlijden van een dierbare.

Helpen en er zijn voor een ander zat er al vroeg in.

 

Als klein kind was ik graag buiten. Ik was zo graag in de natuur en bij dieren. Liever zat ik tussen de bessenstruiken dan in de zandbak die we in de tuin hadden.

 

Sommige dieren hadden hulp nodig, ze waren gewond of verzwakt. Ik hielp de dieren voor zover ik dat kon. Daadwerkelijk helpen, maar ook geld inzamelen voor de zeehondjes die in Canada doodgeknuppeld werden.

 

In die tijd had ik contact met mijn overleden vader en tante. Al dacht ik op dat moment dat het een mooie droom was. Het besef dat het geen droom was, kwam later pas. Tijdens de reikilessen en inwijdingen is mij dit verteld, zonder dat de Master mijn verhaal kende.

 

Ik ben altijd al een ondernemend type geweest. Ik zocht verbinding met de natuur en mensen in mijn directe omgeving. Ik hielp graag waar ik maar kon.
Toen ik groter werd, ontdekte ik, dat er meer mensen om mij heen waren die hulp nodig leken te hebben.
Ik voelde hun verdriet en merkte wanneer mensen niet goed in hun vel zaten. Later kwam ik er ook achter, dat niet iedereen emoties en energieën van anderen kan aanvoelen.

 

Op mijn 18e werd ik verliefd op de geweldigste en liefste jongen van de wereld. Oktober 1991 trouwden we. We zijn nog steeds getrouwd en gelukkig.
Mijn lief ís militair. Daardoor is hij in totaal 6 keer op uitzending geweest. Als gezin ben je er op zulke momenten voor elkaar én voor je uitgezonden partner natuurlijk, al is dat op afstand. Hij is 4 × 6 maanden in Bosnië geweest, 1 × 4 maanden in Afghanistan en de laatste keer in Litouwen.

 

Voor het thuisfront is het pittig als je partner op uitzending is. Ik had ik de neiging om steeds meer controle te willen houden op alles. En de buitenwereld snapt je proces niet altijd. Uiteindelijk kwam ik er wel achter dat alles zelf willen doen, overal controle op willen houden en geen hulp vragen, geen goed zet was. Maar ik had er wederom van geleerd.

 

Tussen 1993 en 2005 woonden we in Duitsland. Binnen Duitsland verhuisden we een aantal keren. In die periode heeft mijn moeder twee keer kanker gehad. Ik heb haar zoveel gesteund als mogelijk was. De tweede keer heeft ze de strijd verloren. Ze overleed in 2004 op de leeftijd van 68 jaar. Ze keek zo uit naar onze terugkeer naar Nederland. Die heeft ze niet meer mee mogen maken.

 

Na 12 jaar in Duitsland gewoond te hebben, in verband met het werk van mijn man, zijn we in 2005 teruggekomen naar Nederland. Omdat ik in Duitsland zo dicht bij en in de natuur woonde, kozen we voor Drenthe en zijn we in Assen gaan wonen. De natuurrijke provincie en met, natuurlijk, de Hunebedden.

 

De natuur is belangrijk voor mij

De seizoenen zijn voor mij een belangrijke leidraad, waarnaar ik probeer te leven. Ze geven me houvast en ik geniet van ieder seizoen. De maan vind ik magisch mooi.
De energie van de maan, versterkt door de energie van de zon, beïnvloed ons. Dat was voor mij de reden om me te verdiepen in de Oude Religie en de 1e en 2e graad te ontvangen. Inmiddels verdiep in me verder in de druïden en de sjamanen.

 

Kennis en ervaring

Ik heb meerdere studies gevolgd op het gebied van medische- en psychische basiskennis, homeopathie, natuurlijke geneeswijzen, energetische therapie, kruidengeneeskunde, coaching, reiki en yoga. Ik volg nog steeds Masterclasses en bijscholingen om bij te blijven en meer kennis op te doen.

 

Ik heb hierdoor een brede kennis en veel ervaring. Ik kan de theorie goed omzetten in de praktijk. Het is mijn missie wat doen voor anderen met de opgedane kennis en ervaring.

Ik gun het je dat je de regie over je eigen leven, body, mind & soul weer terug kunt pakken.

 

Zodat je dingen kunt doen die je leuk vindt om te doen en die belangrijk voor je zijn. Op jouw manier. Een stabieler, gezonder en gelukkiger leven.

Voor de mensen onder ons die geïnteresseerd zijn in astrologie; ik ben vissen, ascendant ram en maan in tweeling. Voor de mensen geïnteresseerd in de Maya-cultuur; ik ben kin 72, de Gele resonante-mens en geboren op een GAP-dag.

 

Aradia als peuter in de tuin Aradia