Hoe was jouw kindertijd?

boy-1846236_1920

Je kindertijd komt nooit meer terug. Kinderen en gekken spreken de waarheid, wordt wel gezegd. Kinderen kunnen ook hard tegen elkaar zijn en winden er vaak geen doekjes om.

Als je een ouder bent, herken je dit waarschijnlijk wel. En misschien kun je het ook nog wel van je eigen kindertijd herinneren.

Ik was vroeger wel een enthousiast en aanwezig kind, maar ik was zeker geen haantje de voorste. En de populairste van de klas was ik ook niet.

Nu maakt het denk ik niet veel uit of je de populairste bent of juist niet, we hebben allemaal wel wat meegemaakt als kind wat minder leuk was.

En als ouder heb je vast ook wel eens een huilend kind thuisgekregen na schooltijd.

Je denkt er niet zo bij na, maar de nare dingen die je meemaakt als kind, kunnen best onder je huid gaan zitten. En vaak blijven zitten.

In het begin van het voortgezet onderwijs werd ik vaak gepest, ik was weer niet de populairste van de klas en ik rookte niet. Dus ik hoorde er niet bij. Mijn reactie was dan dat ik het naar voor hun vond, dat zij wel rookte en ik liep dan weg.

Ik ben nooit gaan roken, maar dit soort dingen hebben wel mijn zelfvertrouwen voor lange tijd ondermijnd.

Zo kunnen er dingen zijn, die je niet verwerkt, die onder je huid blijven zitten. Je denkt er nu ook niet aan, dat de dingen waar je tegenaan loopt, vanuit je jeugd kunnen komen.
Je kunt hiermee aan de slag gaan; het levert je meer energie op, blijheid, vrijheid en meer zelfvertrouwen.

Door meer zelfvertrouwen zul je meer en meer het leven gaan leiden waar jij gelukkig van wordt.

Herkenbaar? Doe me dan een PB via Messenger of een berichtje via whatsapp of e-mail.

Je kunt je ook eerst aanmelden voor de facebookgroep “Jouw natuurlijk levensritme” als je liever eerst de kat nog wat uit de boom kijkt.

Maar zet een eerste stap, want je bent het waard.

Cheiron in the house

Tussen de buien door was het deze week goed uitwaaien. Wel koud, dat dan weer wel. Het weer, samen met de yoga die deze week online weer van start ging, maakt dat mijn hoofd lekker leeg is. Tijd voor weer nieuwe gedachten en overpeinzingen. En ruimte om daar weer verbindingen te leggen. Het gaat bij mij automatisch.

Qua weer was het deze week raar weer, we hebben alles gehad van sneeuw tot aan hagel en regen. Maar de zon was er ook nog even.
Het automatische deel van mijn lichaam heeft dan gelijk de neiging om weer in de winterstand te schieten. En wat gas terug te nemen.
En ik krijgt gelijk weer zin in stamppot, jij ook?

Gek genoeg was deze week het ook Cheiron (uit je geboortehoroscoop) die aandacht vroeg en die je ook vroeg en vraagt om terug te kijken en los te laten. En daar hoort ook de winterperiode bij. Heel bijzonder!

Cheiron kan ervoor zorgen dat je er weer dingen van langer geleden opborrelen die je nog niet helemaal verwerkt hebt en waar je nog een keer naar mag kijken. Dit kan vooral spelen als je rond de 50 jaar bent of ouder, want Cheiron doet er 50 jaar over om weer terug bij zijn startpunt te komen in de horoscoop.

Bij mij staat Cheiron, de gewonde genezer, in mijn eerste huis. Ik maak er even gebruik van om te zien wat er terug te blikken valt.

Cheiron laat je zien dat het deel wat geheeld mag worden, of het deel dat je niet accepteert van jezelf (of waarvan je denkt dat de maatschappij hem niet accepteert), juist van heel grote waarde kan zijn en je uniek maakt. Je mag dat deel van jezelf omarmen.

Wil jij je Cheiron weten? Heb je hier vragen over?
Neem gerust contact op via whatsapp of e-mail.

Imbolc – aankondiging van de lente

Imbolc betekent “in de buik” of “in de melk”
Ondanks dat het nog koud en guur is, dient het prille begin van de lente zich aan.
Schapen zijn zwanger. Op 26 januari in de Ooijpolder zijn de eerste lammeren gespot!
Sneeuwklokjes en sleedoorn zijn binnenkort te zien.
Tijd om uit de verdieping en zelfreflectie te komen en plannen te maken voor het nieuwe zomerseizoen.

Godin Brigid wordt geëerd als bruid tijdens dit feest. Ze is zwanger van het zaad van de zon. De akkers werden weer voorbereid, zodat er weer gewassen op konden groeien.
De grote schoonmaak werd gedaan. Kortom, we kunnen langzaam weer naar buiten.
Vroeger werd er altijd gekeken naar het weer op 31 januari. Was het regenachtig en nat, zou weldra de winter echt ten einde zijn.
Was het mooi weer, dan was het zaak extra brandhout en warm ondergoed aan te schaffen.

Ook de feesten St. Bridgets Day en Maria lichtmis zijn aan dit feest te linken.
Je kunt een tarot leggen, orakelen met items die je thuis hebt, een broodje bakken, kijken wat je nog nodig hebt, voordat je gaat zaaien.
Maak er een fijne dag van en vier het klein, maar vier het!

Een terugblik

Een terugblik op het jaar 2020, wil ik dat nog? Een jaar voor de geschiedenisboeken.

In 1919 was Nederland druk met de Spaanse griep.

In 1818 was een revolutionair jaar met onder andere de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid, die een groot stempel gedrukt heeft op ons huidige economische- en verzorgingstelsel.

Ik probeer mijn inzichten van 2020 mee te nemen, net zoals de dingen waar ik van genoten heb en waar ik dankbaar voor ben. Wat 2021 ons brengt, weet ik niet.
Persoonlijk verwacht ik dat corona niet geheel verdwijnt en een ergere variant van het griepvirus blijft, met ieder jaar een cocktailprik, net zoals met de griepprik het geval is.

En ik hoop echt met een normale samenleving zoals we het gewend zijn. We zijn sociale wezens die echt contact nodig hebben. Vooruitgang op social media gebied is handig, maar moet geen normaal worden.

Echte verbinding, met respect voor elkaar, harmonie, ons verstand en intuïtie gebruiken. En dat we maar mogen kijken naar anderen als mooie bijzondere wezens die het recht hebben te bestaan. En dat geldt ook voor de dieren om ons heen.

Ik wens je een mooi, liefdevol, respectvol, gezond, intuïtief jaar met veel goede, dankbare momenten in verbinding met onze eigen natuur én de natuur om ons heen.

Liefs, Aradia

Het belangrijke werk van de pancreas

Ik heb nooit geweten hoe belangrijk de alvleesklier was, totdat mijn moeder in 2003 ziek werd. Ze heeft 10 maanden gestreden, maar het mocht niet zo zijn dat ze het zou overleven.

Velen zoals ik eerst, weten niet precies wat de alvleesklier eigenlijk doet. De rol van de alvleesklier, samen met maag en twaalfvingerige darm, is best belangrijk.
De alvleesklier heeft twee functies en ook twee soorten klieren. Het heeft klieren die enzymen (spijsverteringssap) produceren voor de vertering van eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast heeft de alvleesklier klieren die het hormoon insuline produceren; de eilandjes van Langerhans genoemd.

De alvleesklier heeft geen eigen meridiaan. De alvleesklier is verbonden de energiebaan van de milt, die op zijn beurt weer een connectie heeft met de maag.
De zomerperiode wordt geregeerd door de milt, maag en alvleesklier. De miltmeridiaan en de stressmeridiaan zijn belangrijk voor elkaar en moeten samen in evenwicht zijn. Als er geen balans is, is er geen balans tussen voedsel en emoties, problemen met hypoglykemie en balans in lichaamsgewicht. Verder is er grotere kans op allergieën en auto-immuunziekten en PMS.

Met voeding kun je al een hoop doen. Verder kan de onbalans uit de meridianen gehaald worden. De emotie die erbij hoort kan onderzocht worden. En ook een homeopathische detox is dit geval goed voor je lijf en je gezondheid.