vurige volle maan in de herfst

Het was me het weekje wel, van wat ik zo hoorde van mensen. Het teken Weegschaal dwingt ons evenwicht te vinden in onszelf en ons leven. Woensdag 20 oktober komt het teken Weegschaal de volle maan in Ram tegen.

Volle maan

We krijgen dus het evenwicht zoeken van de Weegschaal tegenover de vurige Ram maan te staan. Die daadkracht en actie wil. Als je de afgelopen periode je evenwicht weer vond, is het geweldig deze twee energieën te combineren om iets moois neer te zetten voor jezelf. Je kunt je afvragen of je niet te impulsief bent geweest. En of je wel voldoende plezier hebt gehad.

Verder staat deze Jachtmaan of Bloedmaan voor verandering en overgang. Overgang naar de donkere periode van het jaar, waarbij we in onszelf mogen keren. Tijd voor jezelf nemen, rusten, onderzoeken hoe het met je gaat. Wat wil je volgend jaar creëren op welke manier?

Als je iemand bent die veel wikt en weegt zoals de weegschaal en je geeft niet gauw je grenzen aan, hebben mensen in je omgeving dat snel door. Mensen weten namelijk dat je “ja” zegt als ze je een gunst vragen. Je wilt graag je vrienden helpen. Dat is even makkelijk. Ongemerkt krijg je misschien lichamelijke klachten door opbouwende stress. Blijf er niet mee zitten. Maak een afspraak voor een gratis (inspiratie)belkwartiertje, dan kun je het even kwijt. Misschien is dat al voldoende.

Herfst

Het is de tijd van loslaten, je inzichten en prestaties van dit jaar doornemen en opruimen. Moeder natuur heeft het mooi geregeld zo. Zij heeft geen moeite met loslaten, ze weet dat het goed voor haar is. Wij mensen hebben soms moeite afstand te doen van dingen. Het dient ons niet meer, het is vergif en toch laten we niet los.

Herken je dat?! Ik ben benieuwd.

Als je stress hebt, wil dat niet zeggen dat je het altijd merkt aan jezelf. Zeker niet als je hoofd ertussen zit, die alles wel weer goed praat, zodat je door kan.

Als je kijkt naar een ogenschijnlijke kalme zee, wil het niet zeggen dat er niets gebeurt. Onder de oppervlakte is nog steeds roering, beweging en actie. Het is goed dat je met alle tegenslagen leert omgaan, zonder dat jij onderuitgehaald wordt. Je wordt uiteindelijk ziek; je weerstand ziet niet het verschil tussen een fysieke aandoening of stress. Je weerstand reageert enkel op de “indringer”.

Hoe ga jij om met de dingen in je leven die stress veroorzaken?
Kun je het relativeren en loslaten?
Lukt het je de emotionele lading eraf te gooien en te kijken wat er nu werkelijk gebeurt?

Kijk eens eerlijk en met liefde naar jezelf. Er is op dit moment al voldoende chaos en stress in de wereld. Jij mag lief voor jezelf zijn.

apples-1776744_1920

Een hele nacht doorslapen, lijkt je dat wat?

Ken je dat; halverwege de nacht wakker worden, zo rond 3 á 4 uur? En niet meer in slaap kunnen komen. Dat is erg vervelend, zeker als het bijna iedere nacht is.

Dit kan meerdere oorzaken hebben en ik wil er een paar uithalen.

Je longenergie is tussen 3 en 5 uur ’s nachts het sterkst. Mensen met astmaklachten kunnen rond die tijd wakker liggen. Verder sturen de longen een aantal ritmes aan: het ademhalingsritme, de hartslagfrequentie en het dag-en-nachtritme. Verdriet en angst zijn de emoties die bij de longen horen. Huid- en slijmvliesproblemen, ademhalingsproblemen, heesheid, vermoeidheid kunnen allemaal tekenen zijn dat je longenergie niet goed is.

Verder ontgift ’s nachts je lijf, maak je meer groeihormonen aan om te herstellen. Ook herstellen je spieren van alle inspanningen van de dag.
Als je ’s avonds uitgebreid gegeten hebt en daarna nog lekker gesnackt en wat gedronken, kan het ook zijn dat je ’s nachts wakker wordt omdat je lijf het toch allemaal te veel vindt om te verwerken. Je kunt er dus op letten dat je ’s avonds niet meer (of niet te veel meer eet).

En als laatste is je histamine-level rond 3 á 4 uur ’s nachts het hoogst. Histamine? Ja, dat stofje wat reageert als je ergens allergisch voor bent. Verder regelt histamine de aanmaak van maagzuur, ons slaap-waakritme en de werking van het immuunsysteem.

Wist je dat dit stofje op je hormoon oestrogeen reageert? En ja, mannen hebben ook oestrogeen. 😉 Oestrogeen reageert op haar beurt weer op histamine. Het moment waarop je te veel histamine binnenkrijgt, is voor iedereen anders. Ieder mens is ook anders.

Je lijf maakt dus zelf histamine aan én het zit in voeding. Is voeding (echt) vers of komt het uit de diepvries, is het histaminegehalte lager. En het ene voedingsmiddel heeft meer histamine als het andere. En is ook voeding die het vrijkomen van histamine verergeren. Dat zijn; koffie, alcohol, chocolade en suiker.

Heb je altijd veel last gehad van je menstruatie, migraine, grote of gevoelige borsten? Of krijg je als man een buikje en vrouwelijke kenmerken? Dan kan het zijn dat je te veel oestrogeen hebt. Ook vrouwen in de (pre) menopauze kunnen nog een oestrogeendominantie hebben.

En met een oestrogeendominantie heb je kans sneller last te krijgen van te veel histamine, candida, vermoeidheid, fibromyalgie, slapeloosheid, pcos, pms, cellulitis, angst en uiteindelijk alle hormoongevoelige vormen van kanker die er zijn.

Dit alles niet om je bang te maken, maar er is niet veel bekend over dit onderwerp. En websites spreken elkaar tegen als het gaat om wat je wél en niet kunt eten of doen.

Heb je hier vragen over? Wil jij je verhaal hierover met mij delen? Neem contact met me op, want ik ben dit nog verder aan het onderzoeken.

Luisteren naar je lijf

road-1072823_1920
We zijn afgelopen week van september naar oktober gewandeld. We zitten in de herfst, die zeker ook zijn mooie momenten heeft. Kijk even door de regen heen en geniet de komende tijd van de kleurenpracht en alle cadeautjes die de natuur nog geeft.

We zitten in de afnemende maan. Woensdag 6 oktober is het nieuwe maan in Weegschaal. Tijd voor nieuwe dingen, die oude vervelende dingen misschien wel naar de achtergrond verschuiven. Die mag je dan dankbaar loslaten. Er hangt weer wat geluk in de lucht en het is goed om in deze tijd samenwerkingen aan te gaan. Let wel; het moet wel goed voelen natuurlijk. Gebruik je onderbuikgevoel, je intuïtie die je vertelt of dit wel kan. En vergeet niet om er, ondanks dat we meer naar binnen keren, mooi en stralend uit te zien. Al is het maar voor jezelf.

Het wordt weer tijd voor de weerstand verhogende en verwarmende kruiden. Salie is ontsmettend en wordt gebruikt voor keelklachten, aften, mondzweren en voor gezonder tandvlees. Vroeger al, gebruikte men het bij koorts, opvliegers, temperatuurschommelingen, leveraandoeningen en om een hoge leeftijd te bereiken. Salie kan ook gecombineerd worden met andere kruiden.

Als je niet overal tegen kunt, medicijnen slikt of nog nooit kruiden als medicijn gebruikt hebt en je hebt er een vraag over, laat het me dan weten.

Je lichaam geeft genoeg aanwijzingen dat er iets niet goed is. Je mag de tijd nemen om te luisteren naar je lichaam. Hij is belangrijk voor je in dit leven. Als je niet luistert, zal hij steeds harder gaan roepen, totdat je “ineens” ziek bent. Maar zo ineens was dat dus niet. Ook stress speelt altijd een rol. Lichaam en geest werken samen en het afweersysteem maakt geen onderscheid, maar reageert gewoon.
Heb je hier vragen over of heb je misschien corona gehad en ben je nog steeds moe, laat het me weten, dan help ik je verder.

Even over histamine. Ook weer een voorbeeld over het lichaam wat meldt dat er iets niet goed is met stress als versterkende factor. Van alle “amines” in het lijf is histamine er één. Histamine komt in veel voedingsmiddelen voor en wordt gedurende de verwerking, de rijping (gis­ting, fermentatie) en de opslag (bederf) gevormd. Histamine vormt normaal gesproken geen risico voor de mens omdat het lichaam deze verbindingen zelf kan aanmaken en afbreken.

Maar het kan dat door bepaalde processen in het lichaam of het missen van een bepaald enzym, histamine niet (meer) voldoende afgebroken wordt. En dan krijg je klachten. Deze klachten worden door niet alle artsen gelinkt aan histamine. Vaak is een voedingsovergevoeligheid geen voedingsovergevoeligheid, maar heeft het te maken met onze hormonen en een teveel aan histamine. Hier kun je zelf al een heleboel aan doen.

Ik heb zin in de herfst! Laat de mooie kleuren maar komen! We mogen los gaan laten, trots zijn op wat we bereikt hebben en gewoon genieten.

 

Als het even tegenzit

Citeren

“If life gives you lemons,
make lemonade”

fruit-5138615_1920

 

Ook appels kunnen zuur zijn. Het is goed als je zelf je leven zoeter maakt. Maar dat valt niet altijd mee.

Na een nare periode mag je altijd de tijd nemen om het te verwerken, even te aarden zodat je weer door kunt.
Iets negeren of erin blijven hangen is voor je lijf niet goed. Verwerken heb ik ook gedaan met het verlies van mijn hondje, na een half jaar van ziek zijn.

Verwerken kan op allerlei manieren. Wandelen, creatief bezig zijn, dromen, erover praten met anderen. Wil je eens wat kwijt, mis je inspiratie of zit je met een probleem, maak dan gebruik van mijn gratis inspiratiekwartier.
https://www.magicalnature.nl/inspiratiekwartier/

Zo droomde ik over een tijgerwesp. Bijzonder, want die bestaan gelukkig niet.
Maar ik wist het zeker toen ik wakker werd. En ik kwam op de volgende betekenis:
De wesp staat voor vrouwelijke energie en het feit dat je bij jezelf mag blijven. Vanuit deze vrouwelijke energie mag jij je wilskracht tonen, je eigen pad volgen en voor jezelf opkomen volgens de tijger. Een krachtige vrouwelijke energie.

De wesp staat voor zusterschap, vrouwengroepen, communicatie en productiviteit. De tijger vraagt echter om balans hierin. Niet alleen vrouwelijke energie (water/emoties) maar ook vuurenergie (wilskracht en macht). De tijger kan namelijk heel goed zwemmen en dat doet hij ook. Hij brengt zo vuur en water in balans.
Als laatste staat de wesp voor spirituele vooruitgang, gronding en werken vanuit je “oer”. Je oersterk voelen. Je oer(heksen)kracht.
De tijger vraagt om met je eigen schaduwzijde aan de slag te gaan en zo een compleet mens te worden. Schaduw en licht in balans. Mannelijk en vrouwelijk.

Krachtdieren geven altijd mooie inzichten waarmee je verder kunt op het pad waar jij je op dat moment begeeft. Met die inzichten kun je dan weer verder.
Je kunt kijken wat je wilt, wat je aandacht nodig heeft en hoe je verder aan je gezondheid kunt werken.

Zo creëer je voor jezelf een stukje vrijheid. Want vrijheid en doen waar je hart sneller van gaat kloppen, daar gaat het om. Geen belemmeringen opgelegd krijgen van anderen, van instanties, van landen, van noem maar op.
Maar vaak zit de grootste belemmering die je van je vrijheid beroofd, in jezelf.
Dit kan uiteindelijk voor mentale en lichamelijke klachten zorgen.
Anderen kunnen een goede spiegel zijn om erachter te komen wat je tegenhoudt. Daar kom ik steeds weer achter in de praktijk én bij mezelf natuurlijk.
Ik blijf het wonderbaarlijk en magisch vinden. En ik werk zo graag met magie, want is overal, als je het maar zien wil.

Volgende week is het volle maan in Vissen en de herfstequinox dient zich aan. Dag en nacht zijn even lang. Een periode van de balans opmaken.
Waar ben ik dankbaar voor en wat mag ik loslaten?
Hoe vind ik de balans in mezelf?
Waar mag ik in de donkere periode aan werken als ik mezelf terug trek en wat meer de rust opzoek?
Hoe wil ik me (spiritueel) gaan ontwikkelen als de lente weer begint? Daar helpt de volle maan in Vissen weer mooi bij.

Een mooie tijd van het jaar, met mooie kleuren in de natuur, afwisselend weer en de laatste oogst.

Geniet ervan!

Wie heeft Reiki ontwikkeld?

Ik ben Reiki-master. Door alle reiki-inwijdingen ben ik als persoon en op spiritueel niveau gegroeid. Mijn allereerste reiki-inwijding ontving ik in 2002.
Gedeeltelijk magnetiseer ik ook tijdens de reiki-behandeling. Dit gaat automatisch.

De grondlegger van Reiki is Mikao Usui.

Mikao Usui is geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Taniai-mura nu Miyama-cho. Zijn familie was welgesteld en leefde sinds elf generaties in dit dorp.

Hij had in het jaar 1900 een bijna-doodervaring waarbij hij in visioenen instructies kreeg van Boeddha. Deze ervaring bracht Mikao Usui ertoe zich te verdiepen op de betekenis van het leven. Het verandert zijn leven drastisch. Mikao Usui verdiepte zich volledig in de esoterische wetenschap van healing, zoals die onderwezen werd door Boeddha. Hij verdiept zich verder in spiritualiteit in de breedste zin van het woord.

Jarenlang heeft Mikao Usui de geschriften van een volgeling van Gautama Boeddha mogen bestuderen. Dit had hij niet zonder jarenlange studie en verdieping vooraf kunnen doen. Na periode van vasten en mediteren van 21 dagen werd Usui ingewijd door de Allerhoogste Schepper.

Mikao Usui heeft reiki niet uitgevonden of bedacht. Hij heeft een methode ontwikkeld waardoor het eenvoudiger werd om gericht met deze energie te werken zonder dat zijn leerlingen een jarenlange studie en verder spirituele verdieping hoefden te volgen.

Reiki Plus