MET WELKE VRAGEN KOMEN MENSEN NAAR MAGICAL NATURE?

Die vraag krijg ik meer dan eens. En dat begrijp ik best. Ik ben geen monteur, geen fysiotherapeut en ik verkoop niets.
Kortom; wat ik doe is niet voor iedereen even duidelijk.

Daarom wil ik er graag op ingaan om het duidelijk te maken.

Waarom komen mensen naar Magical Nature?

Vaak zit de klant die komt al langer niet goed in zijn of haar vel.
Hij of zij is misschien naar meerdere artsen geweest en teruggekomen met de boodschap dat “het” tussen de oren zit en dat er fysiek niets aan de hand is.

Ook kan het een gevoel zijn. Een gevoel dat het niet lukt om een doel te bereiken. Het gevoel hebben dat de wereld tegen je is, dat alles altijd tegen zit. Dit zorgt dan voor negatieve gedachten. Mensen gaan piekeren. Worden bang of verdrietig. Ze hebben het gevoel dat wat ze ook proberen, het toch niet zal lukken. Een negatieve spiraal dus, die steeds verder naar beneden gaat.

Sommige mensen komen met een duidelijke vraag. Ze twijfelen over het antwoord of kunnen zelf slecht kiezen. Een kaartlegging kan duidelijkheid verschaffen over welke richting goed zou zijn of juist niet.

Ook komen er mensen die steeds over hun grenzen gaan. Dit doet het lijf niet goed, maar ook mentaal en emotioneel doet het een mens niet goed.
Het kan ook zijn dat een vrouw of man juist te veel binnen haar of zijn grenzen blijft en daardoor nooit doelen behaald.
Waarom zijn deze patronen er, waarom lijkt het veilig en juist om ze aan te blijven houden, terwijl dit niet zo is? Het lijf weet het antwoord.

Tenslotte komt het ook voor dat het ergens in huis niet fijn voelt, negatief en naar. De klant weet niet waar het vandaan komt of weet het wel, maar kan er zelf niets aan doen. In de meeste gevallen kan ik erachter komen wat voor een energie het is en kan ik ervoor zorgen dat het weggaat. Alles is energie, alleen niet alles is altijd zichtbaar voor ons.

Dit is zo een greep uit de dingen die ik doe en die op mijn pad komen. Heb je nog vragen? Wil je een afspraak maken?

Neem contact op via  Facebook Messenger of info@magicalnature.nl en ik help je verder.

 

Het laatste kwartaal van het jaar

Oktober is de eerste maand van het laatste kwartaal van dit jaar. Ik vind dat het jaar snel gegaan is, als ik zo terugkijk.

Er komt een tijd aan van naar binnen keren en de balans opmaken. Mijmeren over wat je begin volgend jaar wilt zaaien. Een tijd van je verbinden met je dierbaren.

Winter, het ritme vertraagt

Morgen, 4 oktober is het Wereld Dieren Dag. En dag die niet nodig zou moeten zijn, maar in deze tijd helaas juist zo nodig. Onnodig dierenleed, dierenkwelling en uitsterven van rassen zijn dagelijks aan de orde. Gelukkig komen ook berichten voorbij van mensen die zich inzetten om dieren te redden. De meest aparte combinaties van dieren die een vriendschap gesloten hebben. Wij mensen kunnen zoveel van hen leren.

We vergeten wel eens dat wij eigenlijk ook gewoon een diersoort zijn. Eekhoorn, dassen en beren houden een winterrust. Niet te verwarren met een winterslaap. Een zoogdier in winterrust wordt tijdens de winter ook af en toe wakker om wat bij te eten. Veel slapen en af en toe goed bij-eten. Wij zouden dat ook een beetje moeten kunnen doen. Goed en gezond eten en wat meer tijd om rust te nemen en bij te slapen.

Ik probeer van iedere dag Wereld Dieren Dag te maken en in mijn eigen omgeving op te komen voor die dieren die het nodig hebben. Dieren hebben een stem. Wij hebben alleen niet altijd de tijd en het geduld om hen te horen en te verstaan.

Seizoensfeesten

Op donderdagavond 31 oktober houd ik mijn Samhain-viering. Het Keltisch Nieuwjaar.

De sluier tussen de aarde en de hemel is dan transparanter. Het is tijd om onze overleden dierbaren te eren en de tijd te vieren die we samen met hen hadden.

In christelijke kringen wordt een soortgelijke herdenking gevierd op 1 en 2 november; Aller Heiligen en Aller Zielen. In het jaar 835 riep de rooms-katholieke kerk 1 november uit tot een gedenkdag ter ere van alle heiligen.

Het woord Halloween is ook afgeleid van All Hallows Eve wat Allerheiligenavond betekent. Het Samhain-feest werd in 998 officieel bekeerd tot het Allerheiligenfeest door een abt.

De Kelten maakten een duidelijk onderscheid maakten tussen de donkere en lichte maanden. Hun visie was dat alles vanuit het donker ontstaat. Het begin van de winter en het begin van de zomer waren twee momenten in het jaar waar extra aandacht aan werd besteed. Met het begin van de winter als Nieuwjaar.

Verder is de herfst de tijd van de Long- en de Dikke Darm-meridiaan.
De longmeridiaan valt onder de Yin-energie en loopt van vlak onder je sleutelbeen over je binnen-arm naar het topje van je duim. Je dikke darm-meridiaan is Yang-energie en loopt van je wijsvinger over de buitenzijde van je arm naar je neusvleugel. (De neusvleugel aan de andere zijde!)

De longmeridiaan kun je masseren van de binnenzijde van je arm, ter hoogte van je elleboog richting je duim. De dikke darm-meridiaan kun je masseren vanaf je wijsvinger langs de buitenzijde van je arm tot aan je elleboog.

Dikke darm en longen zorgen samen voor een gezonde huid en lichaamshaar. De dikke darm ontvangt zijn energie van de longen. Te weinig longenergie heeft effect op de dikke darmenergie. Vaak hebben kinderen met long- en luchtwegaandoeningen als astma ook problemen met de darmen. Ze kunnen hier wel “overheen groeien”.

Lucht, slijmvliezen, vloeistoffen; longen verzorgen ze en de darmen voeren ze af.

 

 

 

 

Jij bent belangrijk

Zorgen voor een ander; het zit in ons systeem. Als kind leer je dit al, zorgen voor en goed zijn voor de ander.

Maar jij zelf dan? Zorg jij goed genoeg voor jezelf?

Als je vanaf een afstand naar jezelf zou kijken, weet je dat je te veel hooi op je vork neemt. Maar er wordt op je gerekend en je wilt niemand teleurstellen.

Je bent niet gelijk overspannen of burn-out, maar je lijf fluistert al dat het anders moet.

Jij mag je systeem, je gewoonten, je patronen veranderen. Ik help je blokkades in je lijf de verwijderen en de ingesleten patronen aan te pakken.

Vanuit een heerlijke en goede energie in jezelf kan je goed voor jezelf én een ander zorgen. Plezier hebben in het leven.
Terug naar het natuurlijke ritme van jouw leven.

Neem vrijblijvend contact met me op of maak een afspraak via Messenger

Tijd voor JOU gereserveerd in je agenda? – Lees waarom dit belangrijk is!

Vanmorgen nam ik de tijd om wat dingen te regelen, waar ik nog niet aan toegekomen was. Ook heb ik bewust tijd genomen om te zitten met een kopje cappuccino. Genieten van mijn cappuccino en rustmomentje in plaats van het gedachteloos achterover te gieten. Als ik er niet op let, schiet het er bij in.

Ken je dat?

Als je wel steeds voor een ander klaarstaat, alles prioriteit heeft vóór jijzelf, je bijna van vakantie naar vakantie leeft om bij te komen, dan gaat er iets niet goed.

Als het gevoel hebt dat alles fout gaat, je geen puf meer hebt en denkt dat jij alles maar moet doen, dan heb je wat aan deze tips.

Ik had jaren hetzelfde. Tot mijn ogen open gingen.

Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn gedrag, mijn tijdsplanning, de zorg voor mijzelf en mijn lichaam. Ik mag kiezen wat ik belangrijk vind.

  1. Plan iedere week tijd in voor jezelf. Al is het maar 1 uur.
  2. Doe iets wat je echt heerlijk vind om te doen, het is jouw moment.
  3. Haal “moeten” en “ja maar” uit je zinnen. Je moet niets, je mag of je wil. Jij kiest in alle gevallen.
  4. Het mag best iets zijn om je ontwikkelen, om te groeien. Zolang je het maar leuk vind en het voor jou alleen is.
  5. Ga iets doen wat je jaren leuk vond om te doen, maar waar je geen tijd meer voor had.
  6. Jij bent zelf net zo belangrijk als de mensen die je helpen wilt.
  7. Laat los dat alles perfect moet.
  8. Als jij goed voor jezelf zorgt, heb je ook meer energie om voor anderen te zorgen en zaken te regelen.
  9. Je bent het waard!

Uiteindelijk ben je als persoon verantwoordelijk voor jezelf en die verantwoording mag je beetpakken met twee handen. Het is jou cadeau aan jezelf.

Daar hoort even de tijd nemen voor jezelf en genieten van de cappuccino bij. (Of met de hond wandelen, of een boekje lezen of een massage).

Ik ben benieuwd op welke manier jij vandaag even een paar minuten voor jou alleen pakt?!

Wil je ook tijd voor jezelf kunnen pakken?  En het ook daadwerkelijk doen?

Je neemt het je voor, maar het komt er niet van. Ingesleten patronen of blokkades zorgen ervoor dat je goede voornemens alleen voornemens blijven.

Stuur me een whatsapp, dan maken we een afspraak voor een gratis telefoongesprek  om te bespreken wat ik voor je kan doen en hoe we dit samen aan kunnen pakken.