Inzichtsessie

Tijdens een inzichtsessie maak ik gebruik van kinesiologie.
Kinesiologie betekent “de leer van de beweging” en is tevens een methode om uit te zoeken waar en waarom de balans in het lichaam verstoord is geraakt en hoe die balans kan worden hersteld.

Dit gebeurt door middel van spiertesten. Ik test bij de klant of een spier ergens sterk of zwak van wordt. Als het blijkt dat jij als persoon goed te testen bent, gebruik ik vaak in plaats daarvan een biotensor. Het gebruik van de biotensor is prettiger dan al die spiertesten. Het testen met de biotensor kan ook gewoon zittend op een stoel gebeuren.

Hoe werkt het?

In het lichaam lopen energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Meridianen lopen door het hele lichaam. Zij verbinden lichaamsdelen, organen, spieren, zintuigen en de psyche/geest met elkaar. Op het moment dat er ergens een verstoring zit, heeft dat direct gevolg voor de rest van het lichaam en zal er een blokkade in energie op te merken zijn.

Op de lange duur kunnen kleine dingen (stress, verkeerde voeding, een ruzie, levensvragen, zorgen, hoog gevoeligheid, et cetera) grote gevolgen hebben op het lichaam en de geest en kun je serieuze klachten krijgen.

Of je gaat één keer (of vaker) over je grenzen omdat je veel taken en werkzaamheden hebt. Je bent bijvoorbeeld werkende vrouw, moeder, mantelzorger en probeert voor jezelf nog tijd over te houden. Je onderbewuste (je lijf) registreert het feit dat jij over je grenzen gaat. Dit ontneemt je energie en ook spierkracht en deze gegevens worden opgeslagen in het lichaam.

Je lichaam vertelt in feite een verhaal. Uit dat verhaal komen inzichten wat er precies speelt. Blokkades in het lichaam kunnen verholpen worden. Met de inzichten kun je met mij aan de slag of kun je zelf verder.

In onderstaand artikel ga ik wat dieper in op kinesiologie en meridianen nou precies zijn.
Kinesiologie en Meridianen

Kinesiologie, consult  Kinesiologie, consult

Wil je mijn tarieven weten? Klik dan hier