Consult

Hoe ziet een (eerste) consult eruit?

Meestal zal een consult bij mij in de praktijk plaatsvinden. Ik heb een fijne ruimte beschikbaar waar we de vrijheid hebben om te praten en te behandelen.

 

Eerste consult

Dat praten, daar beginnen we mee. Het is voor mij belangrijk om jou eerst te leren kennen, je energie aan te voelen en je verhaal te horen. Ik luister daarbij niet alleen naar je woorden, maar ook naar wat je lichaam en energie mij vertellen. Want ook de onbewuste signalen geven mij vaak veel informatie.  

 

Hoelang duurt een consult?

In het eerste gesprek wordt vaak veel informatie uitgewisseld om helder te krijgen wat jouw klachten en strubbelingen precies zijn en hoe ik je het beste kan helpen. Ik neem daarom vaak wat extra tijd waardoor de eerste keer vaak 1,5 uur duurt. De overige consulten duren meestal 1 uur.

 

Met welke klachten kan ik je helpen?

Je kunt bij mij terecht:

  • Met fysieke klachten. Je lichaam voelt niet goed aan door ongemak of pijn.
  • Met (chronische) stressklachten.
  • Als je niet lekker in je vel zit.

 

Het kan zijn dat je vage klachten hebt waarvan de oorzaak niet echt bekend is. Dat is geen probleem. Vage klachten zijn voor mij géén reden om je niet te kunnen helpen. ‘Het zit tussen je oren’, of ‘Het is alleen maar spanning’, zijn dooddoeners waar ik niet zoveel mee kan. Spanning kan serieuze lichamelijke klachten veroorzaken. Omdat lichaam, ziel en geest met elkaar verbonden zijn, kijk ik naar jou als totale persoon. Het is soms verrassend wat de oorzaak van bepaalde klachten is.

 

Holisme

Ik werk op een holistische manier. Het woord holistisch komt van het Griekse ‘holos’, dit betekent: geheel. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen. 

Omdat ook ik geloof dat alles in verbinding staat met elkaar, kijk ik naar lichaam, geest, emoties en het onderbewustzijn. 

 

Behandeling 

Als het probleem boven water is bepalen welke stappen nodig zijn oom jou weer in balans te brengen. Omdat ik een brede kennis en ervaring heb kan ik vaak al snel aangeven welke methode of middel het beste past bij jou. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar wat je natuurlijke week- en levensritme is waarin jij het beste functioneert.

 

Een behandeling kan uit 1 of meerdere onderdelen bestaan.
Bijvoorbeeld:

  • Coaching
  • Natuurgeneesmiddelen zoals homeopathische middelen of kruiden
  • Reikihealing
  • Bachbloesems
  • Edelstenen en mineralen

Naast de behandeling in mijn praktijk geef ik je ook advies in wat je zelf thuis kunt doen. Op die manier halen we het maximale resultaat uit de behandeling.

 

Vervolgconsult

We doen al veel werk in een eerste consult. Afhankelijk van de klachten en de doelen kom je 1 of meerdere keren terug voor een vervolgconsult. Deze vervolgafspraken duren meestal maximaal 1 uur.

 

Jaarlijkse check-up

Gaat het weer goed met je en wil je dit zo houden? Kom dan voor een jaarlijkse check-up. We kijken of je nog goed in balans bent, hoe het staat met je gezondheid en of je (levens)ritme nog fijn aanvoelt. Soms kan een kleine aanpassing ervoor zorgen dat jij lekker in je vel blijft zitten. 

 

Kun je niet langskomen in de praktijk of woon je te ver weg? Kies dan voor een online consult.

 

Voor het maken van een afspraak kun je bellen, appen (06-38111440), mailen (info@magicalnature.nl) of vul het contactformulier in.

 

 

 

Tarieven   Home

 

Praktijkruimte Magical Nature te Assen, Drenthe

Contact