Bach Bloesems

Het kan zijn dat ik je tijdens een consult het advies geef om een Bachremedie te gaan gebruiken. Bachremedies kun je goed gebruiken bij lichamelijke klachten die verergert worden door negatieve emoties, zoals; neerslachtigheid, trauma, angst, eenzaamheid, onzekerheid en dergelijke. De remedies kunnen gebruikt worden in combinatie met andere behandelingsmethoden, bijvoorbeeld homeopathie en/of kinesiologie.

 

Bachbloesems zijn geconcentreerde vloeibare aftreksels van de bloesems van planten die positief werken op negatieve emoties en stemmingen. 
 

Dr. Bach deelde zijn bloesemremedies in zeven groepen in:

  • Rock Rose, Miimulus, Cherry Plum, Aspen en Red Chestnut voor angst
  • Cerato, Sclerantus, Gentian, Gorse, Hornbeam en Wild Oat voor onzekerheid
  • Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard en Chestnut Bud voor te weinig belangstelling voor de omstandigheden van nu.
  • Water violet, Impatiens en Heather voor eenzaamheid
  • Agrimony, Centaury, Walnut en Holly voor overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van buitenaf.
  • Larch, Pine, Elm, Sweet chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak en Crab apple voor vertwijfeling of wanhoop
  • Chicory, Vervain, Vine, Beech en Rock water voor overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

 

Wie was Dr. Bach? 

 

Dr. Bach leefde in Engeland en oefende in Londen een praktijk uit als arts en bacterioloog. Disharmonie tussen lichaam en geest, ziel en verstand vormde de basis van ziekte. Hij geloofde dat de gemoedsgesteldheid van een persoon een belangrijke rol speelt bij het ontstaan en genezen van ziekten. Tegenwoordig weten we dat lichaam en geest elkaar inderdaad beïnvloeden. Toen Dr. Bach stierf in 1936 had hij een compleet systeem ontwikkeld van in totaal 38 bloesemremedies.

Heb je een vraag over de bloesemremedies? Neem gerust contact op om je vraag te stellen. 

Tarieven  Home