De natuurlijke tijd

De draagtijd van een muis is ongeveer 21 dagen. Dan komen er muisjes ter wereld waar alles al op en aan zit. Bij de mens duurt dit ongeveer 280 dagen. Ook dan is het mensje helemaal compleet.

Als je een arm breekt dan duurt dat minimaal 6 tot 8 weken voordat de breuk geheeld is. Voordat je arm weer net zo functioneert als voor die tijd, ben je zo’n 3 tot 6 maanden verder.

Iets genezen kost dus tijd. Bij gebroken ledematen is dat zichtbaar. Als je een ontsteking krijgt, duurt het een kleine week voordat je lichaam dit geheeld heeft. We gaan er dan van uit dat je gezond bent en een goed afweersysteem hebt (immuunsysteem).
Daarna moet je lichaam nog verder genezen. Het heeft hard gewerkt. Weerstand moet weer hersteld worden. Dat duurt ook even. Als je niet 100% gezond bent of een minder goed afweersysteem hebt, door bijvoorbeeld Lyme of het Epstein Barr virus, duurt het langer!

Al met al is dat best knap van het lichaam. Jouw lichaam. Alleen; het kost tijd.
En toch gaan velen naar de huisarts of specialist en verwachten ze een middel tegen de symptomen die ze hebben. En eigenlijk willen ze dat het gisteren al over is.

Dat kán niet. Ook in medicatie zitten stoffen die giftig zijn voor je lichaam en die je lever moet afbreken en verwerken. Ondertussen werkt de medicatie tegen de symptomen en zal de ziekte ook verdwijnen. Normaal gesproken.

Op het moment dat je natuurlijke geneesmiddelen gebruikt, kan het zijn dat je klachten eerst iets erger worden. Dat is een goed teken! Dat betekent dat je lichaam de klachten herkend en het middel hetzelfde doet als je ziekte. Daardoor gaat je lichaam aan het werk om de ziekte zelf te genezen.

Het kan goed zijn dat dit langer duurt als gewone medicatie. Maar je lichaam doet het zelf en bouwt zo ook weerstand op. Veel gewone medicatie kan ook samen met natuurgeneesmiddelen. Vraag dat wel altijd even na.

Tijd nemen om je lichaam te kennen en verzorgen is waardevol. Net zoals het verzorgen van dieren, het onderhouden van je auto of je huis tijd kost, kost dit ook tijd. Neem de tijd om erger te voorkomen en zorg dat je lichaam het zelf kan herstellen.

Je lichaam is het waard, jij bent het waard. Toch?!