Werken met energie

Weer even een moment van zonneschijn buiten. De wind waait en giert alsof ie er plezier in heeft. De wind lijkt heel anders wanneer het regent en waait. Toch is het dezelfde wind.

Zo is het met energie ook. Alles is energie en toch heeft de ene energievorm een andere impact als de andere. Soms zijn we vrolijk, soms zijn we boos. Het ene moment dondert het en het andere moment zijn we toe aan rust omdat we geen energie hebben.

Een situatie of een persoon kan heel negatief aanvoelen. Je kunt je daarvoor afschermen met je energie, je aura. Besef dat je kunt spelen met je energie. Je kunt jezelf beschermen. Natuurlijk lukt dat niet de hele dag, maar wel voor die ene situatie waar je inzit. Wees je daar bewust van en wees je bewust dat je die negatieve energie niet binnen laat komen.

Je kunt bijvoorbeeld met een affirmatie werken: “Mijn positieve energie is sterker dan de energie om me heen”. Probeer je energie eens groter of kleiner te maken. Maak er eens een storm van.

Let eens op dieren; katten zijn gevoelig voor energie. Zij mijden bepaalde plekken in huis. Vaak liggen ze op “negatieve energie plekken”. Visualiseer een ballon van energie om je te beschermen. Je kunt veel meer zijn als alleen slachtoffer van de energie om je heen.