Bijna voorjaar

Ik loop regelmatig even een stuk buiten. Heerlijk even het hoofd leeg maken. Je hoort de laatste dagen de vogeltjes al fluiten. Een voorbijganger die vriendelijk “goedemorgen” zegt. Er zit verandering in de lucht.

Niet iedereen houdt van verandering, weet ik. Maar van de winter richting het voorjaar schuiven, is toch wel een fijne verandering. Vind je ook niet?

Het is nu nog even de tijd van bescherming. En vanuit je veilige en warme plek kijken wat het komende jaar je kan brengen.
Jezelf beschermen kun je op allerlei manieren doen:
 Jezelf in een cocon zetten van helder wit/goud ligt.
 Een edelsteen dragen; tijgeroog, labradoriet, toermalijn
 Je huis regelmatig zuiveren met salie, cederhout of sandelhout
 Regelmatig naar buiten om “negatieve” energie af te laten vloeien

En ondanks dat de dieren het voorjaar al voelen, kan februari nog even hard zijn. Het kan stormen, regenen en soms zelf vriezen en sneeuwen. De romeinen noemden deze maand “Februaris”: De maand der reiniging.

Je kunt nog een Voorjaarspakketje bestellen tot 31 januari met alles daarin om een voorjaarsritueel te doen. “Zit alles erin?” vraag jij je misschien af? Aan alles is gedacht, zelfs de thee en het ritueel die je kunt doen, zit erbij. 😉 Voor € 27,95 heb je hem bij jou in je brievenbus.

Verandering

Ik had het al eerder over verandering. Verandering is lastig en het duurt ook even voordat je jezelf iets nieuws hebt aangeleerd. Daarna duurt het nog totdat het een gewoonte geworden is. Dus dat ligt niet aan jou, dat is gewoon een feit.

Neem nou voedingsgewoonten veranderen. Voor mensen zijn suiker en snelle koolhydraten, zoals brood gewoon niet gezond. Te veel is niet gezond. Maar we worden er mee opgevoed. Het is een gewoonte. Dit veranderen is best lastig. Maar het levert je ook veel op!

Suiker en snelle koolhydraten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel gaat schommelen. Daardoor voel je je vaak leeg, maar ook wisselt je humeur er erg door.
Te veel suikers/koolhydraten verzwakt je weerstand. Het ontregelt je hormonen (en menstruatie) en versterkt (laaggradige) ontstekingen in je lichaam.

Keer op keer kom ik er weer achter dat mensen onbewust veel meer suikers en snelle koolhydraten binnenkrijgen dan ze zelf eigenlijk wel doorhebben. En ook zonder deze producten kun je nog steeds ontzettend lekker eten en van alles genieten.
Misschien de voorjaarsschoonmaak ook eens beginnen met een blik in je voorraadkast. 😉 Kijk ook eens op de verpakkingen van de producten die je hebt staan. Je zult je verbazen waar allemaal suiker in zit

Nieuwe Maan

Op 1 februari komt de Nieuw Maan in Waterman. Waterman heeft graag het gevoel van vrijheid. Maar in een grotere groep kan de Maan in Waterman er wel voor zorgen dat je jezelf beter begrijpt. Mensen met een Maan in Waterman kunnen sneller last hebben van overspannenheid, enkels en onderbenen en schildklierhormonen.

Waterman is een luchtteken en daardoor een denker. Kruiden die bij dit teken horen zijn Salie en Kervel. Salie heb ik al vermeld en niets reinigt volgens de oude romeinen zo goed als een kopje kervelthee. Ik heb het nog niet geprobeerd, moet ik toegeven.
Het is bloed-reinigend en urinedrijvend. Ook in de keuken met koken kun je hem gebruiken. Waar je peterselie gebruikt, kun je ook kervel toepassen.

Nieuwe Maan in Waterman is goed om nieuwe dingen op te starten. Dat kan alleen, maar ook met een groep is deze nieuwe maan daar zeker goed voor.

Heb je zin om je ideeën met een groepje te bespreken? Iedere eerste vrijdag na nieuwe maan is er een bijeenkomst. Onkosten zijn € 5,= en twee uur van je tijd. Ik kan maar een aantal mensen ontvangen, dus kom niet op de bonnefooi. Geef je op via whatsapp.

Misschien zie ik een keer bij de nieuwemaan-bijeenkomst