Yuletide en wintertijd

Ik heb een heerlijke kruidencombinatie gemaakt om bij op te warmen. De smaak van de theecombinatie was ook lekker. En met een beetje honing erdoor was hij helemaal “af”.

Ik noem deze thee “Warming Zenn Tea”. Inmiddels is deze theecombinatie ook al door iemand anders uitgetest en zij was helemaal lyrisch. Daar word ik nu blij van. 

Ik heb ook een andere bestelling voor een persoonlijke kruidenthee. Die bestelling is inmiddels ook de deur uit: “Magical Calming Tea”.

Wil je ook een persoonlijk samengestelde kruidencombinatie voor jezelf? Doe mij dan een berichtje of reageer op deze mail om je specifieke wensen door te geven. 😉

Zaterdag 11 december was de eerste helft van de maan zichtbaar. Het eerste kwartier, noemen we dat. De maan stond toen in het teken Vissen. We zijn deze week begonnen met een wassende maan in Ram. Een vuurenergie die ervoor zorgt dat jij je de plannen die aan het groeien waren, nu ook kunt uitvoeren.

De 19e december is het volle maan in Tweeling.
Een Tweelingmaanfase is vaak een onrustige maanfase. Maan in Tweeling staat voor communicatie, relaties, schrijven, studeren, wensen. Zoals je misschien ziet aan het rijtje is het een luchtteken. Het element lucht staat voor ons denken, onze geest. Maar deze maan laat je ook naar je gevoel kijken en naar je grenzen. Doe je dit niet, dan ga je maar door en vlieg je van de ene activiteit naar de andere. Dus verbind je onderbuikgevoel met je brein en kom zo in balans.

Deze maan, zo kort voor Yule, wordt ook wel de Eikenmaan of Langenachtmaan genoemd. De wedergeboorte van de zon of van het licht wordt gevierd. Het laat je kijken naar wat jij in het voorjaar geboren mag laten worden aan nieuwe plannen, inspiratie, wensen of misschien wel nieuw werk.

Wat zou je geboren willen laten worden? Wat zijn je wensen?