En nu?

Ik zou natuurlijk over corona kunnen beginnen, na de persconferentie van vrijdag, maar dat doe ik niet. Wil jij er wel over sparren of heb je een specifieke vraag? Reageer dan gerust op dit bericht. Stuur me een whatsapp of email.

Ik probeer positief en creatief te zijn. Dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Zo zijn bijvoorbeeld mijn yogalessen voorlopig weer online. Ik neem me ook voor om wat meer creatieve dingen te doen en te wandelen als het kan en het weer het toelaat.

Wat doe jij om je creativiteit en positiviteit wat op peil te houden?

MAANFASEN

De maan neemt langzaam verder af en 4 december is er een nieuwe maan. Om 8:44 uur komt de maan in Boogschutter. Zowel de zon als de maan staan dan in dit teken. Boogschutter is van nature optimistisch en kijkt naar de toekomst. De planeet die bij Boogschutter hoort, is Jupiter. Mercurius heeft wat met Boogschutter op de 4e december en zorgt voor een vermogen om jezelf te kunnen uiten. Hij beïnvloedt relaties en je persoonlijke ontwikkeling.

We gaan richting het Yulefeest. Je kunt daardoor alvast gaan kijken hoe jij jezelf wilt gaan ontwikkelen volgend voorjaar.

KRUIDEN

De kruiden die bij Boogschutter horen, zijn o.a. salie en anijs. Salie regelt je temperatuur en is ontstekingsremmend. Goed voor deze tijd van het jaar. Sjamanen en heksen gebruiken (witte) salie om energetisch te reinigen. Dat doen ze door de gedroogde salie te branden. In het Latijns heet hij Salvia Officinalis. Salvia betekent “heilzaam kruid”. En dat is ie dan ook.

Anijs ken je natuurlijk wel. Lekker in een beker warme melk voor het naar bed gaan. Anijs is kramp opheffend en verlicht de zenuwen wat.

Steeds meer mensen hebben te maken met chronische klachten, merk ik in mijn praktijk. Dat wil niet zeggen dat hier niets aan te doen is. En ook als het volgens de huisarts “tussen de oren” zit, is er wat aan de situatie te doen. Schroom dus niet om voor jezelf op te komen. Heb je een vraag, stel hem gerust.

Merk je dat de stress van corona, Sinterklaas, het komende Yule- of Kerstfeest je te veel is? Maak dan een thee van melisse en lindebloesem. Eventueel een beetje honing erbij. Van beiden een flinke theelepel, 10 minuten laten trekken en dan lekker opdrinken.

19 december is het volle maan. In mijn Facebookgroep “Aradia’s natuurmagie” is er om 19:30 uur een online vollemaanviering. Misschien zie ik je daar!