vurige volle maan in de herfst

Het was me het weekje wel, van wat ik zo hoorde van mensen. Het teken Weegschaal dwingt ons evenwicht te vinden in onszelf en ons leven. Woensdag 20 oktober komt het teken Weegschaal de volle maan in Ram tegen.

Volle maan

We krijgen dus het evenwicht zoeken van de Weegschaal tegenover de vurige Ram maan te staan. Die daadkracht en actie wil. Als je de afgelopen periode je evenwicht weer vond, is het geweldig deze twee energieën te combineren om iets moois neer te zetten voor jezelf. Je kunt je afvragen of je niet te impulsief bent geweest. En of je wel voldoende plezier hebt gehad.

Verder staat deze Jachtmaan of Bloedmaan voor verandering en overgang. Overgang naar de donkere periode van het jaar, waarbij we in onszelf mogen keren. Tijd voor jezelf nemen, rusten, onderzoeken hoe het met je gaat. Wat wil je volgend jaar creëren op welke manier?

Als je iemand bent die veel wikt en weegt zoals de weegschaal en je geeft niet gauw je grenzen aan, hebben mensen in je omgeving dat snel door. Mensen weten namelijk dat je “ja” zegt als ze je een gunst vragen. Je wilt graag je vrienden helpen. Dat is even makkelijk. Ongemerkt krijg je misschien lichamelijke klachten door opbouwende stress. Blijf er niet mee zitten. Maak een afspraak voor een gratis (inspiratie)belkwartiertje, dan kun je het even kwijt. Misschien is dat al voldoende.

Herfst

Het is de tijd van loslaten, je inzichten en prestaties van dit jaar doornemen en opruimen. Moeder natuur heeft het mooi geregeld zo. Zij heeft geen moeite met loslaten, ze weet dat het goed voor haar is. Wij mensen hebben soms moeite afstand te doen van dingen. Het dient ons niet meer, het is vergif en toch laten we niet los.

Herken je dat?! Ik ben benieuwd.

Als je stress hebt, wil dat niet zeggen dat je het altijd merkt aan jezelf. Zeker niet als je hoofd ertussen zit, die alles wel weer goed praat, zodat je door kan.

Als je kijkt naar een ogenschijnlijke kalme zee, wil het niet zeggen dat er niets gebeurt. Onder de oppervlakte is nog steeds roering, beweging en actie. Het is goed dat je met alle tegenslagen leert omgaan, zonder dat jij onderuitgehaald wordt. Je wordt uiteindelijk ziek; je weerstand ziet niet het verschil tussen een fysieke aandoening of stress. Je weerstand reageert enkel op de “indringer”.

Hoe ga jij om met de dingen in je leven die stress veroorzaken?
Kun je het relativeren en loslaten?
Lukt het je de emotionele lading eraf te gooien en te kijken wat er nu werkelijk gebeurt?

Kijk eens eerlijk en met liefde naar jezelf. Er is op dit moment al voldoende chaos en stress in de wereld. Jij mag lief voor jezelf zijn.

apples-1776744_1920