Hoe was jouw kindertijd?

boy-1846236_1920

Je kindertijd komt nooit meer terug. Kinderen en gekken spreken de waarheid, wordt wel gezegd. Kinderen kunnen ook hard tegen elkaar zijn en winden er vaak geen doekjes om.

Als je een ouder bent, herken je dit waarschijnlijk wel. En misschien kun je het ook nog wel van je eigen kindertijd herinneren.

Ik was vroeger wel een enthousiast en aanwezig kind, maar ik was zeker geen haantje de voorste. En de populairste van de klas was ik ook niet.

Nu maakt het denk ik niet veel uit of je de populairste bent of juist niet, we hebben allemaal wel wat meegemaakt als kind wat minder leuk was.

En als ouder heb je vast ook wel eens een huilend kind thuisgekregen na schooltijd.

Je denkt er niet zo bij na, maar de nare dingen die je meemaakt als kind, kunnen best onder je huid gaan zitten. En vaak blijven zitten.

In het begin van het voortgezet onderwijs werd ik vaak gepest, ik was weer niet de populairste van de klas en ik rookte niet. Dus ik hoorde er niet bij. Mijn reactie was dan dat ik het naar voor hun vond, dat zij wel rookte en ik liep dan weg.

Ik ben nooit gaan roken, maar dit soort dingen hebben wel mijn zelfvertrouwen voor lange tijd ondermijnd.

Zo kunnen er dingen zijn, die je niet verwerkt, die onder je huid blijven zitten. Je denkt er nu ook niet aan, dat de dingen waar je tegenaan loopt, vanuit je jeugd kunnen komen.
Je kunt hiermee aan de slag gaan; het levert je meer energie op, blijheid, vrijheid en meer zelfvertrouwen.

Door meer zelfvertrouwen zul je meer en meer het leven gaan leiden waar jij gelukkig van wordt.

Herkenbaar? Doe me dan een PB via Messenger of een berichtje via whatsapp of e-mail.

Je kunt je ook eerst aanmelden voor de facebookgroep “Jouw natuurlijk levensritme” als je liever eerst de kat nog wat uit de boom kijkt.

Maar zet een eerste stap, want je bent het waard.