Het belangrijke werk van de pancreas

Ik heb nooit geweten hoe belangrijk de alvleesklier was, totdat mijn moeder in 2003 ziek werd. Ze heeft 10 maanden gestreden, maar het mocht niet zo zijn dat ze het zou overleven.

Velen zoals ik eerst, weten niet precies wat de alvleesklier eigenlijk doet. De rol van de alvleesklier, samen met maag en twaalfvingerige darm, is best belangrijk.
De alvleesklier heeft twee functies en ook twee soorten klieren. Het heeft klieren die enzymen (spijsverteringssap) produceren voor de vertering van eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast heeft de alvleesklier klieren die het hormoon insuline produceren; de eilandjes van Langerhans genoemd.

De alvleesklier heeft geen eigen meridiaan. De alvleesklier is verbonden de energiebaan van de milt, die op zijn beurt weer een connectie heeft met de maag.
De zomerperiode wordt geregeerd door de milt, maag en alvleesklier. De miltmeridiaan en de stressmeridiaan zijn belangrijk voor elkaar en moeten samen in evenwicht zijn. Als er geen balans is, is er geen balans tussen voedsel en emoties, problemen met hypoglykemie en balans in lichaamsgewicht. Verder is er grotere kans op allergieën en auto-immuunziekten en PMS.

Met voeding kun je al een hoop doen. Verder kan de onbalans uit de meridianen gehaald worden. De emotie die erbij hoort kan onderzocht worden. En ook een homeopathische detox is dit geval goed voor je lijf en je gezondheid.