“wie zichzelf bewaart, bewaart geen rotte appel”.

Eigenlijk hebben we altijd best een apart gezin (gehad). Ik hoor het ook wel eens van vrienden, maar dan denk ik “ach, dat valt toch wel mee”. 😉

Maar blijkbaar gaat het bij veel gezinnen met een militair in het gezin toch anders. Ik heb zelf ervaren, dat als vrouw van een militair, je gezin in alle gevallen écht op de eerste plaats komt. Je houdt altijd rekening met de oefeningen, aparte werktijden en uitzendingen van je partner. In die tijd ben je er ook extra voor je kind(eren). Want is het is niet zo dat papa (of mama) over moet werken, nee, die is er gewoon vaak weken of maanden niet. Maar daar ben ik zo ingegroeid en mijn kind met mij.

En ik baalde ook best wel eens, als de oefening weer precies in een schoolvakantie viel. Maar ja, het was niet anders.

Nu zijn we nog met zijn tweeën en de afgelopen week was een gekke week. Ik geef op dinsdagavond en zaterdagochtend yogales en mijn man is meestal de avonden op dit moment wel thuis. Maar afgelopen week én afgelopen weekend had hij iedere avond wel afspraken staan. En alleen de vrijdagavond waren we ’s avonds allebei vrij én thuis.

Normaal gesproken zou ik daar best wel een beetje van gebaald hebben. Ik moet toegeven dat ik dit maal gewoon heb genoten van het vooruitzicht dat we vrijdagavond samen zouden hebben. Het is best fijn dat je van een ervaring die eigenlijk negatief “zou moeten” of zou kunnen zijn, een positieve ervaring kunt maken. En dat dit ook gewoon automatisch gaat.

Als er nog een extra afspraak bijgekomen was voor die vrijdagavond, dan had ik ook wel mijn grenzen gesteld en had ik dat tegengehouden.

Prioriteiten stellen vind ik best belangrijk. Niet alles is even belangrijk, wel heb ik inmiddels wel geleerd dat ook ikzelf op dat prioriteitenlijstje moet staan. Want “goed voorgaan doet goed volgen” en “wie zichzelf bewaart, bewaart geen rotte appel”.
En als ik goed voor mezelf zorg, ben ik ook in de mogelijkheid om goed voor een ander te zorgen.

Je creëert je eigen wereld en gedachten en geluk komt van binnenuit.