Van de zomer naar de Herfst

 

We gaan weer richting de herfst Morgen is het september en het herfstweer heeft zich al laten zien. Het najaar is de tijd voor je longen en je dikke darm. De meridianen van longen en dikke darm lopen aan de buiten- en binnenzijde van je armen.

Is die onbalans er al langer, dan kun je dat merken doordat je lichamelijk vermoeidheid bent en moeilijk kunt ademen. Je kunt last hebben van hoest, bronchitis, regelmatige verkoudheid of griep en stijve, pijnlijke armen.

Je dikke darmmeridiaan werkt samen met je longmeridiaan. Hij absorbeert overtollig vocht en regelt de afscheiding en uitscheiding van afvalstoffen.
Als je dikke darmenergie niet in balans is, kun je last krijgen van een verstopte neus, ben je vatbaarder voor verkoudheid, heb je constipatie of diarree, eczeem en/of buikpijn.

Je hebt de neiging wat meer gesloten en terughouden te zijn tegenover anderen. Je hebt moeite met het loslaten van bepaalde gebeurtenissen of je voelt je down en pessimistisch.

Dat kan een plotseling besluit zijn om dingen toch anders te doen. Het kan zijn dat je plotseling iemand verliest in je naaste omgeving. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld verlies van je baan of iets anders wat je los moet laten, maar waar je moeite mee hebt.

  • Doe ’s morgens ademoefeningen. 10 x in- en uitademen via je neus
  • Loop of wandel iedere morgen
  • Geef jezelf aan het eind van de dag een kleine beloning
  • Eet en drink zoveel mogelijk gezond. En gezond eten kan ook lekker zijn
  • Wees niet te hard voor jezelf

Voor advies of een gratis inspiratiekwartier kun je me altijd bellen of appen.