Uniekheid


Afgelopen week liep ik in een straat vol met eikenbomen. Ineens viel me op dat één van de eikenbomen zo vol met eikels zat dat ze er al af begonnen te vallen. Onwillekeurig gingen mijn ogen naar de andere eikenbomen. Geen eikels, niet één. En er had zo te zien ook niet bar veel of niets aangehangen.Maar een eikenboom is toch een eikenboom?Op het eerste gezicht op wat uiterlijke kenmerken na, wel. Maar in vrucht-dragen was er toch een duidelijk verschil.
En zo is het met ons ook. De één is goed in rekenen. De ander bakt daar niets van. We hebben allemaal verschillende gaven, talenten, interesses en kenmerken.

We hebben allemaal een andere achtergrond en soms ook een andere cultuur als anderen, andere ouders. En dat is hartstikke mooi! We mogen zijn wie we willen zijn.
Niet de ander volgen in de hoop dat je er dan “bij hoort”. Niet altijd maar klaar staan voor een ander (ten koste van jezelf) omdat je nu eenmaal graag helpt of geen “nee” kunt zeggen.

Jij bent ook uniek en uniek genoeg om bij jezelf te horen en jezelf te respecteren en lief te hebben. Als je al een ander wilt volgen, doe het dan omdat je delen van jezelf terugziet in de ander, dezelfde interesses hebt of juist zo verschillend bent dat je elkaar leuk aanvult. Ik kan niet vaak genoeg zeggen dat je uniek bent, je hebt een uniek ritme waarop jouw lijf en mind het goed doen.

Wanneer de mens het lichaam dwingt om een ander ritme dan het natuurlijk ritme of bioritme te volgen, gaat het lichaam daarop reageren. En uiteindelijk protesteren.

Dat negatieve ritme zorgt voor zoveel verkeerde impulsen die niet bij je passen en die zich steeds verder opstapelen. Deze stapel wordt uiteindelijk een ziekte waarvan de eigenlijke oorzaak bijna niet meer te achterhalen valt.

Dus ontdek jouw unieke ritme, jouw grenzen, boost je wilskracht, ga positief denken en gebruik je intuïtie.

Wil je weten hoe? Neem dan contact met mij op.