De toestand in de wereld

Een week geleden ongeveer werd ik wakker met het woord “chaos” in mijn hoofd.

Tegelijkertijd hoorde ik steeds “De toestand in de wereld door GBJ Hiltemann”. Nou heeft deze “blijf-zoveel-mogelijk-thuis”-tijd een apart effect op de lange duur, maar het gebeurt me wel vaker dat ik met aanwijzingen wakker word. 😉

Het was inderdaad een programma in de jaren ’80 op televisie (ik heb het even opgezocht). En ik dacht, “het is goed dat deze meneer dit allemaal niet meer mee hoeft te maken”.

Maar toch is er eerst chaos, voordat er orde is. Valt het licht je niet op als er geen donker is en is geen yin zonder yang. Er is in alles het zoeken naar de juiste balans. Ook in jezelf wordt er nu extra hard om die balans geroepen. We worden op onszelf aangewezen om die ook te zoeken en te waarborgen. Gelukkig is het niet onmogelijk om hulp te vragen als het zelf niet lukt de balans te vinden.

De natuur is heel rap met het herpakken van die balans. Het blijft magisch om dat te zien. Op naar het Aquarius-tijdperk!