De laatste weken van 2019

De laatste weken van 2019 zijn aangebroken. En dat voelt best vreemd. Zo terugkijkend is het jaar zo snel gegaan. En nu staat 2020 voor de deur.

We hebben losgelaten wat niet meer nodig is, wat ons niet meer dient.

En misschien hebben we ook wel mensen losgelaten.

De komende weken zijn er om te verstillen, in jezelf te keren, te cocoonen. En om verbinding te maken met die mensen die het allerbelangrijkst voor je zijn in je directe omgeving.

Je mag voelen wat er in je borrelt, welke dromen er naar de oppervlakte komen en hoe jij je voelt. Kijk waar je behoefte aan hebt.

Ondertussen heb ik niet stilgezeten. 😊

Mijn maantraining heeft een kleine transformatie ondergaan. Natuurlijk valt er altijd wat te verbeteren, maar de naam voelde toch niet goed. De Moon Power Quest voelde toch op een gegeven moment als een soort wedstrijd aan. En het gaat juist om jouw verbinding met de maan te ontdekken. Inhoudelijk zijn er ook wat dingen aangepast.

Het is nu geworden “De Maan als jouw Gids”

Een goed idee om het nieuwe jaar met deze mooie training te beginnen, want:

2020 wordt een jaar waarin je nog verder mag groeien en er een diep verlangen is om dingen te veranderen. Qua persoonlijke groei en ontwikkeling, je eigen gezondheid en wat je aan de wereld wilt bijdragen.

Heb je interesse of ken je iemand die hier misschien interesse in heeft? Geef deze link door of stuur deze Nieuwsmail door!

Volgende week is de eerste Cauldron Congress. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten waar geen kosten aan verbonden zijn.

Ik wil graag verbinding maken met anderen, andere vrouwen.

Verbondenheid, thema’s bespreken, creatief bezig zijn, lekker eten en drinken. Bezig zijn met krachtdieren, tarot en andere vormen van orakelen.

Dit wil ik graag doen met een fijne groep mensen. Als je zelf een leuk idee of thema hebt, kan daar ook een avond aan gewijd worden.

Wat we bespreken tijdens de bijeenkomst is veilig en zal buiten de bijeenkomst niet besproken worden met derden. Een fijne en veilige omgeving om

Voel je hier ook wat voor en woon je niet te ver weg? Geef je op en kom erbij! Samen maken we er een fijne avond van.

Mogelijke thema’s die zoal op zijn komen borrelen, zijn:

  • Intuïtief tekenen/schilderen
  • Kennismaken met energie
  • Bakken/koken naar het seizoen
  • Runen; uitleg en maken
  • Stel je eigen kruidenthee samen
  • Bach Bloesems die bij je passen
  • Jouw Krachtdier
  • Edelstenen; wat past bij je?

Heb je nog een geweldig idee voor een avond? Laat het me even weten!

Yule, Joel, Midwinter, Winterzonnewende

Op 21 december wordt de Langste Nacht gevierd. De officiële datum is dit jaar op 22 december en dat komt omdat we volgend jaar een schrikkeljaar hebben.
Daarna deze datum zullen heel langzaam de dagen weer langer gaan worden.
Dat het langer licht is, merken we ergens vanaf eind januari.

Het weer langer worden van de dagen werd gezien als een wedergeboorte van het licht/van de zon.

Een nieuw jaar is onderweg en nieuwe dingen kunnen ontstaan als het licht weer volledig terug is en alles weer groen wordt. Een tijd om naar uit te kijken en men vierde dit feest uitbundig. Het Midwinterfeest duurde ook meerdere dagen en op sommige plekken tot 6 januari.

Zoals er tegenwoordig in Duitsland veel paasvuren zijn, werden er vroeger bomen gebrand voor het Yule-vuur. De Yuleboom was een symbool van de “groene periode” in de natuur die weer zou terugkeren. De boom werd na het Yulefeest verbrand om de laatste duisternis en boze geesten te verjagen. Aan de as en verkoolde resten van het Yule – of Nieuwjaarsvuur werden wonderbaarlijke krachten toegeschreven.

Pas vanaf 153 voor Christus is het begin van het Nieuwe Jaar op 1 januari gezet. Daarvoor gold het begin van de Lente tevens als nieuw begin van het jaar.  De terugkeer van het licht met Midwinter was dus van groot belang om het voortduren van de winter door te komen en te vieren dat de helft van de koude en strenge winter al voorbij was.

Vanuit Assen wens ik je in ieder geval hele fijne weken toe samen met diegenen die je lief zijn!