Uitwaaien, waarom het goed voor je is!

Gisteren was het Hemelvaartsdag en afnemende maan. Een goed moment om een dagje vrij te plannen.

Mijn lief stelde voor naar Texel te gaan en dat vond ik een uitstekend idee.

Een goed moment om gewoon te wandelen en te kijken en uit te waaien aan het strand. Alles loslaten tijdens de afnemende maan wat je niet meer nodig hebt. Het waait allemaal van je af.

Heb je al aardig wat uit gewaaid en blijven er toch nog dingen in je hoofd hangen die je niet los kunt laten, kun je vrijblijvend een gesprek aanvragen. We kunnen samen bespreken of we het samen uit kunnen werken.

Tijdens onderzoek is gebleken dat alleen het kijken of staren naar water al stress verminderend werkt en het welzijn verbetert. Dit is onder andere onderzocht in New Zealand. Er was een duidelijk verschil in gezondheid en welzijn tussen de mensen die aan of vlakbij de kust wonen en mensen in de grotere steden.

  • Je voelt je weer frisser en lekker.
  • Je bent goed in beweging geweest. (Zeker in het mulle zand).
  • Je krijgt genoeg vitamine D binnen.
  • Het is goed voor je immuunsysteem,
  • goed voor je huid en zoals ik al zei gewoon heerlijk om te lopen, nergens aan te denken en uit te waaien.

We hebben heerlijk gezeten in Lokaal 16 in Texel voor een lunch. Zonder aankondiging kon daar ook glutenvrij geluncht worden. Het is een gezellig lunchcafé, vriendelijk personeel en heerlijk eten. Het zit aan de Gravenstraat 16 in Den Burg.

Gewandeld hebben we aan de Koog. Wat een mooi strand, echt genieten. Ook is daar de mogelijkheid om in de duinen te kamperen.

Eind van de middag terug naar Den Burg en daar hebben we in Hotel/Restaurant De Smulpot gegeten. Buiten eigenlijk aan een gezellig tafeltje met een parasol met heater boven ons, want we kwamen zonder een reservering. Dat was helemaal geen probleem. Ook daar heerlijk (glutenvrij) gegeten. Er werd ook meegedacht over wat mogelijk was en wat niet qua eten. Vriendelijk personeel en erg gezellig.

De Smulpot kun je vinden aan de Binnenburg 5 in Den Burg.

Wil jij weten waar je bij jou in de omgeving kunt wandelen?

Kijk dan bijvoorbeeld hier of hier.

Ik wens je een heerlijke wandeling toe.