Wesp als totemdier

uiten schijnt de zon, de verwarming hoeft niet aan. Alleen de boom in mijn achtertuin verraad dat het herfst is, of zou moeten zijn.
 
Wat dat verder nog verraad, zijn de wespen die ergens op zolder naar binnen komen als het aan het eind van de dag af begint te koelen.
 
Even ter verduidelijking, ik heb ze de hele zomer niet in huis gezien. Nu dus wel. Het punt is een beetje dat ik op zolder slaap en ze blijkbaar ons huis geschikt achten als overwinter-plaats of om hun poten op te warmen.
 
Nu probeer ik altijd alles positief te zien. Dus buiten de missie om te achterhalen wáár ze binnenkomen, zodat ik in ieder geval wesp-vrij kan slapen en niet nog meer wespensteken ontvang, ben ik eens gaan kijken wat ze voor een boodschap zou hebben; de Wesp.
 
De wesp staat voor; gebruik van vrouwelijke energie om te strijden; zusterschap; kennis van vrouwengroeperingen; leeft in commune; bescherming; dromen worden vervuld door praktische inspanningen; productiviteit; constructie; communicatief; doelgericht; houdt de dingen in orde; gids voor spirituele vooruitgang; houdt je gegrond.
 
Ze geeft als boodschap; voel je oersterk en dicht aanwezig in het middelste van je ruggengraat, van je beenmerg. Voel hoe niets, maar dan ook echt niets kan binnendringen omdat jij jezelf helemaal vormt en maakt, omdat er op de plaats -figuurlijk- waar jij leeft niemand anders kan zijn …. Dan JIJ.
Een concentratie pact – een niet meer uit jezelf weggaan. De combinatie van zachtheid, flexibele vrouwelijkheid enerzijds en van krachtige zelf uitbouw van het oerbegin uit, een krachtstraling die al wat niet aanwezig dient te zijn van zich afduwt, anderzijds. Neem jou plaats in, besef jou kracht, zet je oer-energie in om uit te drijven wat niet in jouw leven en in jouw lijf hoort. Niets ontgaat wesp en onmiddellijk neemt zij haar verantwoordelijkheid. Geen verstoring van het innerlijk systeem, alleen maar kracht, constructie en on-doordringbaarheid. Jij rekent op jezelf en bouwt jezelf steeds verder uit.
 
Best een mooie boodschap, al zeg ik het zelf. Als ze dat dan maar overdag doet en niet ’s nachts wanneer ik probeer te slapen. 😉
Bron voor informatie:
http://www.kracht-entotemdieren.com/Krachtdieren-ABC/23-W/Wesp/’
Als de dieren spreken konden – Christiane Beerlandt