Mijn binding met Stonehenge

Gisteren kreeg ik van iemand de vraag waarom ik Stonehenge met landschap op mijn website, visitekaartje en logo’s heb staan.

Eigenlijk best wel een hele goede vraag! Een vraag die nog niet eerder gesteld was.

Omdat ik merkte dat hij niet in twee zinnen te beantwoorden was, wil ik de reden hier graag delen.

Verder merkte de vraagsteller op dat Stonehenge gebouwd is. Het is niet natuurlijk ontstaan. En dat klopt zeer zeker.

Waarom dan toch op mijn logo?

Zover men nu weet is Stonehenge minimaal 4000 jaar oud. Dus minimaal 2 eeuwen voor onze jaartelling begon en misschien nog ouder. Geschat wordt dat het zo’n 1000 tot 1500 jaar geduurd heeft voordat het voltooid werd.

De stenen zijn niet willekeurig neergelegd. Men heeft een verband ontdekt tussen de stand van de stenen en de stand van de zon en de maan. Vermoedelijk was het een voorspeller van de seizoenen en werd Stonehenge gebruikt om de zomer- en winterequinox te vieren. (De langste en de kortste dag). Even kort uitgelegd; de geboorte van nieuw licht en het vieren van het hoogtepunt van de zomer. Dit waren in die tijd belangrijke gebeurtenissen. Belangrijk voor leven en landbouw, leven en dood, de cyclus van het leven.

Wij mensen maken deel uit van de natuur, ook al is dat gevoelsmatig tegenwoordig minder als in de tijd van Stonehenge. In die tijd waren er nog geen machines zoals tegenwoordig en tóch is dit mega bouwwerk met stenen tussen de 4 en 8 meter hoog en zo’n 2,5 breed er neergezet. En het is één met de natuur, dat ervaar je als je er geweest bent.

De natuur geeft ons alles om in contact te komen met onze kern (de persoon die wij werkelijk zijn) en onze innerlijke kracht. We hebben meer in onze mars dan dat wij zelf vaak doorhebben.

Verder geeft de natuur veel in de vorm van kruiden, planten, mineralen om te kunnen genezen van ziekten en om het lichaam gezond te maken en te houden.

En als laatste heeft de kracht van de gedachte van één persoon of een groep mensen meer invloed als iedereen wel denkt. Voel maar eens wat het met je doet als je net een ruimte in loopt waar een ruzie geweest is. Je voelt het, het doet wat met je.

De positieve energie is bij Stonehenge heel goed te voelen. Die positieve energie hebben wij als mensen hard nodig in deze tijd.

Logo Magical Nature

Logo Magical Nature