Balans opmaken

Vanmorgen toen ik met de hond ging wandelen, ik liep op mijn slippers, werden mijn voeten nat en vies van het gras. Even een schrik van “BAH!” maar daarna het besef dat dit gevoel toch wel even geleden was met de mega warme zomer die we gehad hebben.

 

De natuur, de dieren en ook wijzelf (met name oude mensen) hebben het met het weer best zwaar gehad! Ik heb zéker wel genoten van de warmte en de zon, maar deze temperaturen zijn een zeldzaamheid in Nederland.

 

Mijn appels zijn al tot moes verwerkt en liggen in de vriezer en mijn peren hebben ook de pan al gevonden. Alles is veel vroeger rijp, natuur is een beetje van slag. Ik ook wel. Gevoelsmatig wil ik al de balans op gaan maken van mijn afgelopen jaar, maar dat is pas tijdens de herfstequinox op 21 september. Dan ga ik mijn balans opmaken. Mijn groei van dit jaar bekijken, zien wat ik mag afronden voor het eind van dit jaar en waar ik nog mee verder mag.

 

Maar….. ik wacht nog even… het is nog niet zo ver. Eerst nog even van de laatste dagen zomer genieten én van de eerste regenbuien die gaan komen. (en die we vast al heel snel weer zat zijn 😀 )